Bulvár-celeb

2023.07.28. 07:50

Festőművész lett a vágóhídról mentett disznó, egyre drágábbak a képei

Ma már több millió fontot érnek a 2016-ban egy vágóhídról kimentett és elképesztően tehetségesnek bizonyult malacka kompozíciói.

Forrás: Facebook

A nem mindennapi négylábú jószágról az Origo is írt, például azt, hogy a 2016 óta az eredetileg levágásra szánt Pigcasso a franschhoeki állatjóléti menhelyen él, ahol annak alapítója, Joanne Lefton fedezte fel a tehetségét.

 

A különleges állat festményei elnyerték a svájci Swatch óragyár tetszését is

 

és együttműködési megállapodást kötöttek a dél-afrikai farmmal. Ennek keretében egyes óráik lapját és szíját Pigcasso festette képek részleteivel illusztrálják, és azokat - akkor - 120 dollárért (kb. 34 ezer forint) kínálták a vásárlóknak.

Amikor az állatmenhely vezetőjének is feltűnt, hogy mennyien érdeklődnek a csodamalac képei iránt, elkezdte árusítani ezeket, ennek révén pedig egy vagyont gyűjtött, amiből a pénzszűkében lévő menhely üzemeltetését fizetik.

 

Legdrágább képét eddig 20 ezer fontért - 9 millió forintért - adták el.

 

Pigcasso szenedélyes festő, minden lehetőséget megragad, hogy alkothasson. Még ma is imádom nézni, ahogy ez a majdnem fél tonnás állat milyen kecsesen tudja mozgatni az ecsetet a vásznon - nyilatkozta Lefton.

"Pigcasso-nak köszönhetően társai boldogan élhetnek és a farmot nem fenyegeti semmiféle anyagi probléma" - tette hozzá.

 



 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!