Nagypáli

2015.08.16. 08:48

Tűzoltó beavatkozások Zala megyében

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveletirányító ügyeletére a szombati napon 7 tűzoltói beavatkozást igénylő jelzés érkezett.

06:09 | Nagypáli: A település külterületén egy csirkenevelő telepen az egyik istállóban alomként használt bedarált szalma égett, mintegy kétszáz négyzetméternyi területen. A tüzet a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal eloltották és a füsttel telítődött épületet átszellőztették. A tűz során személyi sérülés nem történt, s a tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően az épület sem károsodott. A tűzzel érintett épületben állatokat nem tartottak.

13:20 | Balatongyörök: A 71. számú főúton Balatongyörök és Balatonederics között egy teherautóról jelentős mennyiségű szőlő borult az útra tíz centiméter vastagon beborítva annak mindkét forgalmi sávját, százötven méter hosszban. A csúszóssá vált útfelület miatti forgalmi akadályt a keszthelyi hivatásos tűzoltók megszüntették. A közútkezelő közreműködésével az út megtisztításra került.

14:56 | Zalaegerszeg: A Pózvai városrészben a vasútvonal mentén kétszáz négyzetméternyi területen száraz növényzet égett, amelyet a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal oltottak el. Személyi sérülés nem történt.

16:06 | Kustánszeg: A település külterületén egy learatott gabonatarló és a mellette lévő fenyveserdő aljnövényzete égett mintegy két hektáron. A tűzet a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt.

19:45 | Nova: Az Új utca végén mintegy ezerötszáz négyzetméteren száraz növényzet égett, amelyet a lenti hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltottak. Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett.

20:02 | Hagyárosbörönd: A Fő utca mellett mitegy egy hektáros területen száraz növényzet égett. A tüzet a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották és megakadályozták, hogy az a szomszédos kukoricatáblára átterjedjen.

21:23 | Kustánszeg: Az Ady úton egy szénabála égett, amelyet a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltottak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!