Nagylengyel

2010.11.19. 17:18

Közkincs Kerekasztal: szakmai napok Nagylengyelben

A Zalaegerszegi Kistérség Közkincs Kerekasztala a közművelődésben érintettek számára kétnapos szakmai tréninget szervezett Nagylengyelben. A résztvevők arra keresték a választ, hogy milyen módon lehet a helyi kulturális értékfeltárást, közösségépítést megújítani a térség településein.

Vásár Marianna


Nagylengyel adott otthon a Zalaegerszegi Kistérség Közkincs Kerekasztala által szervezett Önkéntesség a kulturális értékfeltárásban című szakmai napoknak. Az első nap szakmai segítője a Zala Megyei Közművelődési Intézmény volt. A program során Konczér Katalin az Intézmény vezetője a kultúra fogalmáról, annak sokszínűségéről beszél.

A résztvevők hallhattak a készülő megyei kulturtérképről, valamint arról a kutatásról, melynek segítségével a Megyei Közművelődési Intézmény segíti a kistelepülések közművelődési feladatellátásának pontos és szabályos dokumentálási rendjét.

Az első nap végén Cserpes Attila beszélt a közművelődési intézményrendszer újradefiniálásának szükségszerűségéről. 

 

A második nap az önkéntesség és a közművelődés kapcsolatáról szólt. A Zalai Falvakért Egyesület Önkéntes Centruma segített a jelenlévőknek abban, hogy az önkéntes törvényt megismerve újradefiniálódjon a társadalmi munka fogalma. A tréning végén egy önkéntes közösségi adatbázis körvonalazódott, melynek az egész megyére kiterjedő bővítésében a Zalaegerszegi Kistréség Közkincs Kerekasztala felajánlotta segítségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!