Nagykanizsa

2017.05.05. 10:56

Itt kettős mércével mérnek?

A megyei, s a városi közgyűlésben is tapasztalt kettős mércéről beszélt pénteken a sajtónak Zakó László, a Jobbik megyei, illetve Gábris Jácint, a párt városi képviselője.

Pásztor András

Mint azt Zakó László, a Zala  megyei közgyűlés jobbikos tagja elmondta: régóta tapasztalják, hogy a kormánypárt csak biodíszletként tekint az ellenzékre, de a legutóbbi ülésen – ahol zárt ülés keretében kaptak információt zalai települések pályázatainak előzetes elbírálásáról – vérlázító dolgok hangzottak el.

– Egyrészt azt sem értettük, hogy a pályázati források odaítéléséről miért kellett zárt ülésen tanácskozni, hiszen ez a pénz, közpénz – mondta Zakó László, aki hozzátette: kérdésére, miszerint mi lesz azon projektek sorsa, amelyekhez csak 50-75 százalékos támogatást kapnak a települések, azt a választ kapta: a pályázatok amúgy is túlárazottak, így fele pénzből is meg lehet valósítani a programokat.

Gábris Jácint a bérunió támogatásáról szóló javaslatot terjesztett elő a nagykanizsai közgyűlés legutóbbi ülésén, de indítványát napirendre sem vették, mondván: nem helyi ügy. A képviselő szerint a kormánypárti képviselőket csak most zavarta ez a tény, korábban, saját kormányuk fényezését közgyűlési döntésekkel is támogatták. Ez bizony kettős mérce a képviselő szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!