Nagykanizsa

2016.08.04. 14:35

Véradó hét lesz Kanizsán

Nagykanizsa - Véradó hetet rendez jövő héten a dél-zalai városban a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Dömötör Balázs véradásszervezőtől megtudtuk, a véradó hét évtizedes múltra tekint vissza, s hagyományosan mindig ilyenkor, a nyári hónapokban kerül rá sor. Ugyanis a nyaralások miatt az egész ország, így a nagykanizsai terület is nehézségekkel küzd a biztonságos vérellátás biztosításához szükséges donorok toborzása kapcsán. A jelenség általános, de sajnálatos módon a dél-zalai városban és térségében hatványozottan érezhető. Az állandó véradók ugyan rendszeresen jönnek, de túl kevesen vannak, idősödnek és sorban esnek ki a véradó mozgalomból. Ezért nagy szükség lenne (itt is) a fiatalokra _ abban bíznak, hogy a véradó hét alkalmával talán sikerül őket is megszólítaniuk. Az akció jövő kedden kezdődik és pénteken zárul. Kedden 10 és 15, szerdán 14 és 18, csütörtökön 13 és 18, pénteken pedig 11 és 16 óra között várják a véradókat a Vöröskereszt kanizsai, Sugár utca 28. alatt található központjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!