Nagykanizsa

2015.07.08. 13:43

A püspök engedett a kérésnek - Visszakerült a Jézus Szíve Egyházközséghez a két filia, Bagola és Sánc

Nagykanizsa - Bagola és Sánc Balás Béla kaposvári megyés püspök döntése alapján július elsejével visszakerült a Jézus Szíve Plébániához - tudtuk meg Szűcs Imre plébános, helyettes esperestől.

Horváth-Balogh Attila

Az atya elöljáróban elmondta: Nagykanizsa ezen két településrésze mindig is az egyházközséghez tartozott, változás ebben akkor állt be, amikor tavaly Vajda Gábor káplánt a püspök áthelyezte Lengyeltótiba. Ezt követően az atyák száma kettőre csökkent, Fliszár Károly és dr. Bogár Gáspár maradt. Ekkor döntött úgy Balás Béla – a két atya terheit mérséklendő –, hogy a településrészeket a továbbiakban a Szent József, vagy közismertebb nevén az Alsóvárosi Plébániához csatolja. Az ottani hívek azonban szerettek volna visszakerülni régi közösségükhöz, a Jézus Szíve Egyházközséghez, amit a püspöknél kezdeményeztek is. Balás Béla ezért most visszacsatolta a két filiális egyházközséget. A pozitív fordulat kapcsán sokat nyomott a latban, hogy április 7. óta újra három atya szolgál a Jézus Szíve Plébánián: Szűcs Imre plébános, valamint dr. Bogár Gáspár és Arányi Zoltán káplánok.

Sáncban és Bagolán a múlt hétvégén tartott először szentmisét Szűcs Imre, aki azt is elmondta: visszaállt a régi miserend, tehát 10 és 11 órakor kerül sor a misékre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!