Nagykanizsa

2015.03.10. 16:27

Teleki László: Mire költött közel 300 millió forintot a ORÖ?

Nagykanizsa - Teleki László, az MSZP képviselője azonnali kérdést intézett a legfőbb ügyészhez az Országos Roma Önkormányzat pénzköltéseivel kapcsolatban.

Pásztor András

Mint azt Teleki László a keddi sajtótájékoztatón elmondta: nem igazán nyugtatta meg a legfőbb ügyész helyettesének válasza, miszerint az Országos Roma Önkormányzatnál (ORÖ) a „Híd a munkába" elnevezésű program költségvetését veszik majd górcső alá, az ügyészség ugyanis a többi vádban – sikkasztás, hűtlen kezelés – elutasította a nyomozást.

A roma származású szocialista képviselő azt mondta: azért is lenne jó tisztán látni, hogy mire költött közel 300 millió forintot a ORÖ, mert így ismét negatív színben tűnhet fel a roma kisebbség.

Teleki László a nemzetiségi óvodák finanszírozásával kapcsolatban is szólt. Mint elmondta: a közelmúltban Fityeházról és Murakeresztúrról is olyan információkat kapott, miszerint az állami támogatás nem elegendő az intézmények fenntartásához, működtetéséhez. A képviselő a Parlamentben is szeretne foglalkozni ezzel a témával.

Befejezésül a 61-es elkerülő úttal kapcsolatban elmondta: reméli van pénz a beruházás befejezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!