Nagykanizsa

2015.03.18. 11:57

Szkes-sikerek - Hat aranyérem és kettő különdíj a mérleg

Nagykanizsa – Szép sikereket értek el a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó Szkes Dance Tánccsoportjának táncosai a Magyar Látványtánc Sportszövetség Kaposváron, a hétvégén megrendezett kvalifikációján. A 161 koreográfia között kiosztott 15 különdíjból kettőt a kanizsaiak zsebelhettek be.

Horváth-Balogh Attila

A szövetség hat helyszínen, így többek közt Romániában és Szlovákiában is rendez kvalifikációt a következő hetekben, melyekről a legjobbak továbbjutnak a májusban megrendezendő magyar bajnokságra. Akik pedig ott is jól szerepelnek, megmérethetik magukat a június 25. és 28. között Balatonfüreden sorra kerülő Európa-bajnokságon is.

A Szkes Dance a mostani kvalifikációra 9 koreográfiával (Bad girls, Bounce, Capuccino, Fürge gyíkok, Hegedű húrjain, Pancsoló kislány, Rockerlány, Troublemakers és Wiggle) nevezett. Ezek közül 3 ezüstéremmel térhetett haza, 6 pedig aranyérmes lett – sőt, utóbbiak közül kettő kiérdemelte a zsűri különdíját is, ami nagy szó.

A Cappuccino című koreográfia néhány ifjú táncosa: Kövesdi Fanni, Horváth Sára, Szakács-Kovács Anna és Lengyel Sára Fotó: Szakács-Kovács Lóránt

– A kaposvári selejtezőn 161 induló, azaz 161 koreográfia vett részt, melyek közt azt gondolom, kiválóan helyt álltunk – értékelt Szécsényiné Kápolnás Edina, a Szkes Dance edzője. – Hat aranyérmet sikerült elhoznunk, illetve két különdíjat is, amit a zsűri azoknak a produkcióknak ítél oda, melyeket bizonyos szempontok alapján a mezőnyből kiemelkedőnek talál. A zsűri elnöke esetünkben úgy indokolt, hogy koreográfiáink eredetiek és különlegesek, sok saját ötletre épülnek. Azt hiszem, mindezeket egybevetve szép reményekkel vághatunk neki az országos bajnokságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!