Nagykanizsa

2015.03.18. 19:16

Lejáratásnak tartják

Nagykanizsa - Horváth Jácint (DK) hétfőn mondott kritikát az egyik tanácsadói szerződésről, illetve a városrekonstrukció második üteméről. A Fidesz helyi csoportja reagált az elhangzottakra.

Pásztor András

Mint a Fidesz-KDNP városi szervezete által kiadott sajtóközleményben olvasható: a város és a Strategopolis Kft. szerződése valóban megszűnt, pedig nagy lehetőségeket rejtett a megállapodás. Sajnálatos, hogy Horváth Jácint képviselőként nem tartja fontosnak, hogy Zala megye két nagyvárosa együtt fejlődhessen, noha egy ilyen együttműködés keretében új munkahelyek is létesülhettek volna. A DK helyi képviselője az első pillanattól kezdve ostorozta a megállapodást, mely aknamunka végül sikerre vezetett, hiszen Zalaegerszeg nem kötött szerződést a céggel, így Nagykanizsán is értelmetlen lett volna a folytatás.

A városrekonstrukció második üteméről azt közölték: nagy beruházásról van szó, amely komoly előkészületeket igényel. A hosszú szakmai egyeztető folyamat során több változás és változtatás nehezíti a munkát, de a végső siker érdekében végig kell járni ezt az utat. Összességében kijelenthető, hogy a fenti két ügyről tartott tájékoztatón Horváth Jácint semmi mást nem akart, csak lejáratni Kanizsát, áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik