Nagykanizsa

2015.03.04. 17:15

Közel 2,25 millió forint támogatást kapott a kórház csecsemő- és gyermekosztálya

Nagykanizsa - Sürgősségi ellátást segítő műszereket vettek, melyeket szerdán mutattak be.

Pásztor András

 

Az osztály dolgozói, dr. Kopeczky Ágnes (balról) és dr. Varga Tiborné örömmel ismerkedtek az új berendezésekkel Fotó: Szakony Attila

Dr. Nád Márta osztályvezető főorvostól megtudtuk, hogy 1,5 millió forint értékű műszerhez jutott az intézmény, így többek között egy betegőrző monitorral, egy – a csecsemők vérgáz értékét is vizsgáló – pulzoximéterrel, valamint egy vérnyomásmérő monitorral gyarapodott az osztály. A közelmúltban ugyanakkor egy újabb adomány is érkezett, 750 ezer forint értékben ajánlottak fel gyógyszerporlasztó berendezést és gyermek vérnyomásmérőt, s a kicsik agyi elektromos tevékenységét vizsgáló speciális sapkát is kapott az osztály.

Dr. Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója jelezte: az egyre nehezebb gazdasági körülmények miatt az intézmény nem tudja minden esetben beszerezni az ilyen és ehhez hasonló berendezéseket.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!