Nagykanizsa

2015.02.11. 18:09

Petíciót írtak a nagykanizsai kórházért

Nagykanizsa - Petícióban kérik a kanizsai szocialisták és civil partnereik, hogy Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Dénes Sándor polgármester mindent tegyen meg azért, hogy a kórházak tervezett átalakítása ne érintse a Kanizsai Dorottya Kórházat.

Horváth-Balogh Attila

Ez szerda este hangzott el az egészségügyi intézmény főbejárata előtt tartott újabb "kórházmentő" demonstráción, amit az MSZP helyi csoportja szervezett.

Körülbelül 120-130 ember vett részt az esti demonstráción. Fotó: Szakony Attila

A demonstrációt (melyen 120-130 ember vett részt) megelőző sajtótájékoztatón dr. Fodor Csaba, az MSZP megyei elnöke elmondta: azért került sor az újabb akcióra, mert úgy látják, valóban az a kormányzati szándék, hogy csökkentsék a kórház ellátási területét, szűkítsék az intézmény struktúráját. A civilek képviseletében Tar Mihály arról beszélt: azért jöttek el, mert oda kell állni minden olyan ügy mellé, ami a kórház védelmét szolgálja.

Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője azt mondta: a megyei kórház élén történt vezetőváltás sejteti, mi a cél a kanizsai kórházzal, ezért született meg a petíció.

A Fidesz helyi csoportja közleményben reagált. "A baloldali kispártok hazugságokkal vezetik félre az embereket, nem igaz, hogy munkahelyek és osztályok szűnnek meg a Kanizsai Dorottya Kórházban. Éppen hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok építették le a betegellátást és szüntettek meg 136 ágyat  csak a nagykanizsai kórházban" – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!