Nagykanizsa

2015.02.19. 16:48

Angolul, online formában

Nagykanizsa – Befejeződött a horvátországi Kapronca és a Pannon Egyetem közös, határon átnyúló programja, amely a regionális gazdasági fejlődés ösztönzését volt hivatott elősegíteni.

Pásztor András

A csütörtöki projektzárón elhangzott: a közvetlen cél egy olyan stratégiai kutatás megvalósítása volt, amely betekintést enged a határ menti térség társadalmi, demográfiai és gazdasági jellemzőibe. Célként fogalmazták meg egy virtuális kampusz alapjainak lerakását is, amely piaci igényeken alapuló képzési kínálatot nyújt.

– Először egy mélyreható felmérést és elemzést végeztünk, azt kérdeztük a térségben élő foglalkoztatóktól, egyetemistáktól és középiskolásoktól, hogy milyen típusú felsőfokú képzésekre lenne szükségük a jövőben – mondta Birkner Zoltán, a kanizsai kampusz igazgatója.

A felmérés eredményeként kiderült, hogy speciális gazdasági ismereteket igénylő, online rendszerben működő angol nyelvű képzésekre lenne a legnagyobb szükség.

A projektzárót követően a célok megvalósítására együttműködési megállapodást kötött a horvát North University és a Pannon Egyetem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!