Nagykanizsa

2015.01.07. 17:15

Pénz híján nincsen képzés, se kollégium

Nagykanizsa - Finanszírozási okok miatt szünetel a tehetségfejlesztő kollégium a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban.

Horváth-Balogh Attila

Lendvai Ferenc, a nagykanizsai roma nemzetiségi önkormányzat elnöke érdeklődésünkre elmondta: tavaly májusban járt le az általános- és középiskolások felzárkóztatását célzó tehetségfejlesztő kollégium támogatási szerződése, amit azóta az illetékes szaktárca többszöri ígérete ellenére sem tudtak megújítani.

– Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az előző iskolai időszakra kötött velünk támogatási szerződést a programra, amely tavaly májusban járt le – bocsátotta előre Lendvai Ferenc. – Megkerestük az ügyben Balog Zoltánt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjét, aki támogatásáról biztosított minket az idei tanévre is. Azt mondta, megvan rá a pénz, a választások után térjünk vissza a témára. Ennél tovább azonban máig sem jutottunk.

Lendvai Ferenc elnök. Fotó: Szakony Attila

Lendvai Ferenc hozzátette: egy-egy hétvégén 30-50 tanulót korrepetáltak a programban részt vevő pedagógusok a hétvégi kollégiumban. A diákok tanulmányi eredményén meg is látszott az itt végzett munka.

Nem csak ez a program áll, hanem 2010 óta a felnőttképzés is. Finanszírozás hiányában a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házat a pangás jellemzi.

– Talán e területen lesz most változás, ugyanis tavaly év végén megkeresett bennünket a szombathelyi Türr István Képző és Kutató Intézet, hogy márciustól elindítana egy személy- és vagyonőr, illetve egy gyermek- és ifjúsági felügyelő képzést – bizakodott Lendvai Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!