Nagykanizsa

2014.12.29. 11:15

Ünnepel a Hevesi-galéria

Nagykanizsa - Színes repertoárral ünnepli jövőre fennállásának 25. jubileumát a Hevesi Sándor Általános Iskola galériája.

Horváth-Balogh Attila

A szervezőknek most is nagyszerű tárlatsorozatot sikerült összeállítaniuk, melyben grafikus-, festő- és fotóművészek szerepelnek, de bemutatkozik alkotásaival több kiváló népi iparművész is.

A galériaév január 8-án egy fiatal miklósfai grafikustehetség, Bébec Evelin kiállításával veszi kezdetét bocsátotta előre Lengyák István galériavezető. A tárlat nem véletlenül viseli az Útközben címet, hisz az ifjú művész valóban úton van az igazi képzőművészeti sikerek felé. Bemutatkozó kiállításán kedvenc témáival, állatok és emberek portréival áll a közönség elé. Grafikái január 30-áig várják a látogatókat.

A jubileumi évet január 8-án a miklósfai Bébec Evelin izgalmas grafikái nyitják, Útközben címmel. Íme, a címadó alkotás Fotó: Horváth-Balogh Attila

Ezt követően az iskola diákjai díszítik fel a galériát festett álarcaikkal, farsangi dekorációikkal. Őket követi Cserjés Gábor természetfotó tárlata, március 20-án pedig a mai magyar ikonfestészet egyik jeles képviselője, Siess Zsuzsa mutatja be a hagyományok őrzésében is jelentős szerepet játszó míves szentképeit húsvéti kiállításán, mely április 10-éig várja a látogatókat. Április közepén Németh Ferenc alföldi festőművész pasztell-, olaj- és akvarell festményeit hozza el Nagykanizsára. Mint minden tanévben, így idén is az iskola diákjainak képzőművészei munkáiból válogatott reprezentatív kiállítás zárja a nyári szünet előtt a tavaszi képzőművészeti rendezvénysorozatot.

Az új tanévet a Berki Viola-ösztöndíjas Mészáros Imre grafikus változatos technikákkal készített képeiből összeállított tárlat nyitja. És persze, lesz születésnapi tárlat is.

Huszonöt éve a művészeti nevelésért . Ezt a címet viseli az iskolagaléria nagyszabású születésnapi gyűjteményes tárlata, mely a korábbi években bemutatkozott több, mint 250 művész alkotásaiból válogat folytatta a galériavezető. A jubileumi év a népművészet 4 ágának alkotásait bemutató karácsonyi tárlattal zárul. Ezen egy-egy Nagyrécsén, Nagykanizsán és Reziben dolgozó népművész mutatja be saját maga és tanítványai munkáját.

A tárlatok megnyitóin változatlanul a rendezők segítője marad a Farkas Ferenc Zene és Aranymetszés Művészeti Iskola, a Hevesi Sándor Versmondó Kör, a Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpada és az iskola diáksága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!