Nagykanizsa

2014.12.04. 14:48

Katasztrófavédelmi gyakorlat Miháldon

Súlyos Káresemény Elhárítási Terv végrehajtását gyakorolták Miháld településen. A településen úgynevezett falugázas rendszer működik, amely a lakosság gázellátását biztosítja két gáztartály üzemeltetésével.

A feltételezett esemény szerint a telephelyen gáztároló tartályok vezetékének teljes keresztmetszetű törése következett be. A robbanóképes gáz kikerülésének egyik következménye lehet a nagy területet érintő robbanás. A gyakorlat során a kezelőszemélyzet végrehajtotta az ilyenkor szükséges azonnali teendőket (az érintett vezetékszakasz elzárása, forgalomkorlátozás, tájékoztatás).

A gyakorlat végrehajtásának szakszerűségét a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági ellenőrzés keretében vizsgálta.

Az ellenőrzés végeztével megállapítást nyert, hogy a kezelő személyzet ismeri a Súlyos Káresemény Elhárítási Tervben meghatározott feladatát és azt készség szinten képes végrehajtani. A gyakorlat végrehajtását Szabó István tű. alezredes, iparbiztonsági főfelügyelő megfeleltre értékelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!