Nagykanizsa

2014.10.05. 15:07

Kapocs generációk között

Nagykanizsa – Fergeteges hangulatú, teltházas nagykoncerttel ünnepelte huszadik születésnapját a HSMK színháztermében az Orff Ütőegyüttes.

Benedek Bálint

Kizárólag szuperlatívuszokban lehet beszélni a fellépésről, melyen a zenekari tagok színészi képességei mellett örömzenélést láthatott és természetesen hallhatott két órán keresztül a közönség.

Fotók: Gergely Szilárd

Több érdekes ütőhangszer mellett xilofont, marimbát, harangjátékot és vibrafont szólaltatott meg a Bücs Angéla zongora szakos pedagógus vezette együttes. A csapat éppen húsz évvel ezelőtt 1994-ben egy farsangi bálon lépett fel először, elsöprő sikert aratva. Ezután már nem volt megállás, a kiváló csapatot 2011-ben zalai príma díjjal jutalmazták.

A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola, a Kanizsai Zeneiskoláért Alapítvány és a város is méltán büszke az ütőegyüttesére, mely az évek során nem csak rengeteg gyermeket nevelt ki, hanem generációkat kapcsolt össze. A színpadon ezúttal hét generáció, a 8 évesektől egészen a 60 éves korosztályig mutatta a műsorát.

Kiderült, hogy nincs lehetetlen, ugyanis az ütőhangszerek nyelvén éppolyan csodálatosan szól a klasszikus muzsika, a népdal, a musical, mint a könnyűzenei darabok. A különleges estén, ha jelképesen is, de királynővé koronázták a csapat mozgatórúgóját, Bücs Angélát, akinek jóvoltából tovább szárnyal az Orff Ütőegyüttes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!