Nagykanizsa

2014.06.25. 15:20

Opatijából jöttek - Kissé fűszeresnek találták a magyar konyhát

Nagykanizsa - Az Adria partjáról érkeztek egy csereprogram keretében horvát tanulók két hétre a dél-zalai város Thúry szakképző intézményébe.

Dr. Papp Attila

Mint azt Behmné Pethő Ilona intézményvezető-helyettes elmondta: immár egy évtizede kapcsolatban állnak két opatijai szakiskolával is.

Tapasztalataikról Mihaela Buric (elöl) és Karlo Moretti számoltak be. A sor közepén prof. Nino Smolcic, a gyerekek tanára. Fotó: Szakony Attila

– Egy vendéglátó, valamint egy szálloda-idegenforgalmi szakos középiskolával alakult ki egy kölcsönös együttműködésünk. Ennek keretében jönnek hozzánk a horvát tanulók, míg tőlünk is 6 diák utazik le minden évben Opatijába. A cél a gyakorlatszerzés és a tapasztalatcsere – hangsúlyozta Behmné. – Mind a mi tanulóink, mind pedig a horvát gyerekek megismerkednek egymás kultúrájával, hangsúlyosan a másik konyhaművészetével és vendéglátási szokásaival. Az opatijai diákok két zalakarosi szállodában töltik gyakorlati idejüket. Tulajdonképpen mind a magyar konyhaművészettel, mind pedig a hazai vendéglátás mesterségével megismerkednek. Persze nem csak tanulásból áll ez a két hét, amit nálunk eltöltenek – részletezte. – Kirándulásokat szervezünk nekik, voltak már a fővárosban és megismerkedtek Zalával is.

– Nekem egy kicsit fűszeres a magyar koszt, és kevés a halakból készült étel – így Karlo Moretti szakácstanonc.

– A gulyás ízlett a legjobban, és meglepett az is, hogy milyen barátságosak a magyarok – mondta Mihaela Buric, aki recepciósnak tanul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!