2014.06.30. 16:35
Dobostortát is sütöttek Opatijában a kanizsai cukrásztanoncok
Nagykanizsa - Két hetet tölthetett el választott szakmáját gyakorolva hat kanizsai diák az Adria partján fekvő Opatijában.
Mint azt a gyerekek felügyelő tanára, Sinkovics Tamásné cukrász-szakoktató elmondta: pozitív tapasztalatokkal tértek haza.
- A legjobb teljesítményt nyújtó hat diákunk térítésmentesen, mintegy jutalomként mehetett el a horvát tengerpartra. Nyolcvan munkaórát kellett teljesítenie a gyerekeknek, persze azért kikapcsolódásra is volt idő. Jártunk Rijekában, de bebarangoltuk a festői Učka-hegységet is.
A cukrásznak tanuló, angolul jól beszélő Soós Elvira leszögezte: a horvát munkakörülmények szigorúbbak.
Papp Viktória (balról), Soós Elvira és Szalai Barbara szerint az opatijai emberek nyugodtabbak és kényelmesebbek is (Fotó: Szakony Attila)
- Többet kellett dolgozni, és jobban figyelni a külsőségekre is, például az öltözködésre. A hajnak még a copfja sem lóghatott ki a sapka alól, és ékszert sem lehet viselni.
- Talán csak a halételek jelentettek újdonságot mondta Papp Viktória, aki szintén cukrásznak készül. - Dobostortát készítettünk vendéglátóinknak, nagyon ízlett nekik.
- Az opatijai emberek sokkal nyugodtabbak és lazábbak, jobb volt ilyen körülmények között dolgozni - mondta a horvát anyanyelvű pincértanonc, Szalai Barbara.