Nagykanizsa

2014.06.30. 16:35

Dobostortát is sütöttek Opatijában a kanizsai cukrásztanoncok

Nagykanizsa - Két hetet tölthetett el választott szakmáját gyakorolva hat kanizsai diák az Adria partján fekvő Opatijában.

Papp Attila

Mint azt a gyerekek felügyelő tanára, Sinkovics Tamásné cukrász-szakoktató elmondta: pozitív tapasztalatokkal tértek haza.

- A legjobb teljesítményt nyújtó hat diákunk térítésmentesen, mintegy jutalomként mehetett el a horvát tengerpartra. Nyolcvan munkaórát kellett teljesítenie a gyerekeknek, persze azért kikapcsolódásra is volt idő. Jártunk Rijekában, de bebarangoltuk a festői Učka-hegységet is.

A cukrásznak tanuló, angolul jól beszélő Soós Elvira leszögezte: a horvát munkakörülmények szigorúbbak.

Papp Viktória (balról), Soós Elvira és Szalai Barbara szerint az opatijai emberek nyugodtabbak és kényelmesebbek is (Fotó: Szakony Attila)

- Többet kellett dolgozni, és jobban figyelni a külsőségekre is, például az öltözködésre. A hajnak még a copfja sem lóghatott ki a sapka alól, és ékszert sem lehet viselni.

- Talán csak a halételek jelentettek újdonságot mondta Papp Viktória, aki szintén cukrásznak készül. - Dobostortát készítettünk vendéglátóinknak, nagyon ízlett nekik.

- Az opatijai emberek sokkal nyugodtabbak és lazábbak, jobb volt ilyen körülmények között dolgozni - mondta a horvát anyanyelvű pincértanonc, Szalai Barbara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!