Nagykanizsa

2014.05.06. 12:06

Biokertet alakítottak ki a Napraforgó Bölcsődében

Nagykanizsa - A gyerekekkel és a szülőkkel közösen alakítottak ki biokertet ma délelőtt a Napraforgó Bölcsődében.

Pásztor András

 

A Családok Hete rendezvénysorozat keretében ezen a héten mindegyik bölcsődei tagintézményben olyan programokat szerveznek, melyeken a szülők is részt vehetnek, hogy így bepillantást nyerjenek az intézmények életébe. A kanizsai Napraforgó Bölcsőde a környezettudatosságra helyezte a hengsúlyt, ezért hétfőn játékos tornán vehettek részt a családok, ma pedig a biokert kialakítása szerpelt a programban.

Fotó: Szakony Attila

- A gyerekek nagyon élvezték a kiskert kialakítását, ők maguk ültették el a hagymát, a kaprot, a sóskát, a tököt, s még egy sor olyan növényt, melyeket később ők maguk takaríthatnak be és fogyaszthatnak el - mondta Németh Ildikó, a bölcsőde vezetője, aki hozzátette: a délután folyamán a VIA Kanizsa Kht-től kapott tujákat ültetik el az intézmény udvarán a szülők segítségével.

Érdekes programok várták a szülőket a város többi bölcsődéjében is, a Belvárosi Bóbita Bölcsődében például kóstolással egybekötött ételbemutatóra került sor, míg a Rózsa Bölcsődében gyermekgyógyász válaszolt a szülők által feltett kérdésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!