Nagykanizsa

2014.05.15. 16:30

Az ápolói hivatás gyakorlóit köszöntötték Nagykanizsán

Nagykanizsa - Az Ápolónők Nemzetközi Napja alkalmából köszönték meg az áldozatos munkát a szakma képviselőinek csütörtökön a Kanizsai Dorottya kórházban.

Dr. Papp Attila

Cseresnyés Péter polgármester megnyitóbeszédében kifejtette: fontos a köszönet.

– Legalább egyszer egy évben gondoljunk tisztelettel azokra az emberekre, akik hivatásuk szerint a rászorulóknak segítenek betegségükben, kiszolgáltatott helyzetükben.

 

Dr. Brünner Szilveszter főigazgató felidézte Florence Nightingale angol ápolónő történetét. A „lámpás hölgyként" is emlegetett asszony a modern nővérképzés 19. századi úttörője volt.

– Az elmúlt években visszanyerte régi rangját az ápolói képzés. Hiszen minőségi betegellátást csak megfelelően képzett, elhivatott ápolókkal lehet ellátni – mondta Péter Zsuzsanna, az intézmény ápolási igazgatója.

Boros Károlyné, a Magyar Ápolási Egyesület megyei vezetője kiemelte: mérföldkő az idei év, hiszen ismét van a szakmának vezető ápolója, a magyar ápolóknak pedig hivatalos, nemzeti ünnepnapja.

Az ünnepségen „Florence Nightingale" oklevelet kaptak: Némethné Császár Zsuzsanna higiénikus, Szerdahelyi Erzsébet asszisztens, Dömötörfy Sándorné szülésznő, valamint Kiss Anita és Ácsné Papp Éva ápolók. Az ápolási egyesület díszoklevelét az idei évben Kobánné Márkus Ildikó ápoló érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!