Nagykanizsa

2014.05.11. 12:35

Újszerű kezdeményezés a kanizsai zeneiskolában

Nagykanizsa - Gombostűt sem lehetett leejteni, olyan sokan gyűltek össze szombat délután a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola nagytermében, hogy fültanúi legyenek Bücs Angéla és növendékei hangversenyének. A fiatalok szüleikkel együtt léptek fel.

Benedek Bálint

A nem mindennapi ötlet az intézmény zongora tanárától, Bücs Angélától származik, aki szerint a közös muzsikálás élményének jó hatása van a gyermekek fejlődésére. A legnagyobb zeneszerzőket rendszerint szüleikkel és rokonaikkal ábrázolták: a hangszerek közös játékából csodák születtek. A zeneiskolában is hasonló élményben volt része a közönségnek, akik vastapssal jutalmazták a bátor vállalkozókat.

- Hamar kiderült, hogy néhány növendékünk családjában rejtett tartalékok vannak - mondta Bücs Angéla. Szerencsére mindenki az első pillanattól kezdve nyitott volt, s örömmel vetette bele magát a gyakorlásba. A kollégák is mindenben segítettek. A közös öröm és lámpaláz meghozta az átütő sikert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!