Nagykanizsa

2014.05.21. 10:45

A diákok ezúttal Olaszország déli részén jártak

Nagykanizsa - Dél-olaszországi látogatáson vettek részt a közelmúltban Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Cserháti Tagintézményének diákjai és pedagógusai.

Pásztor András

A 2013-ban indult, az EU által támogatott projekt célja, hogy a résztvevő olasz, lengyel, szlovák, magyar partneriskolák bemutassák saját országukat a maguk készítette képregények, filmek, kiállítások segítségével és létrehozzanak egy útikönyvet.

Közös fotó is készült a rioneroi középiskola igazgatónőjével. Fotó: Cserháti Tagintézmény

A kanizsai diákok nemrég a Nápolyhoz közeli Rionero in Vulture városában jártak, ahol a résztvevők közösen dolgoztak a vállalt feladatok teljesítésében. A magyar diákok megcsodálhatták többek közt a vadregényes Basilicata régió híres barlangvárosát, Materát, ahol Pasolini forgatta a Máté evangéliuma című filmjet.

Rionero városának az 1980-as földrengés után épített középiskolájában a négy nemzet képviselői bemutatták országuk városait, nevezetességeit, nemzeti parkjait a saját maguk készítette reklámfilmek segítségével. A következő találkozóra Nagykanizsán kerül sor novemberben, amikor az útikönyv harmadik fejezetét dolgozzák ki a diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!