Nagykanizsa

2014.04.29. 15:35

Elesik a támogatástól, aki későn kap pénztárgépet

Nagykanizsa - Két témáról, a városrehabilitáció második ütemével kapcsolatos információkról, az online pénztárgépek beszerzéséről adott tájékoztatást kedden dr. Polay József, kamarai elnök és Cseresnyés Péter, a város polgármestere.

Pásztor András

Mint elhangzott: a kamara a közelmúltban feltérképezte azon belvárosi cégeket, vállalkozásokat, melyeket érinteni fogja a Fő utca átalakítása. Az üzletek bérlői, illetve tulajdonosai ígéretet kaptak arra, hogy az árufeltöltés és az üzletek megközelítése biztosított lesz a rekonstrukció ideje alatt. Emellett a kivitelezők minden fontos információt eljuttatnak a kamarához, mely weblapján közzé is teszi a tudnivalókat, így a vállalkozók is értesülhetnek a munkafolyamatokról, az időszakos lezárásokról.

Dr. Polay József kamarai elnök a pénztárgép cserékkel egymásnak ellentmondó hírek miatt a közelmúltban tájékoztatást kért a NAV-tól. Mint kiderült: ha egy vállalkozás mindent megtett a pénztárgép beszerzéséért, akkor a hatóság nem büntet az új pénztárgép hiánya miatt. Akikhez viszont április 30-ig nem érkezik meg a pénztárgépe, az elveszíti az állami támogatást. Ez esetben a kanizsai kamara azt javasolja, hogy a pénztárgépet szállító cégtől kérjenek kompenzálást a vállalkozók vagy tereljék peres útra az ügyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!