Nagykanizsa

2014.03.07. 10:36

Súlyos káresemény elhárítási tervgyakorlat

2014. március 5-én SKET gyakorlatra került sor a GE Hungary Kft. telephelyén, Nagykanizsán. A feladat végrehajtást a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltség ellenőrizte.

A feltételezett szituáció szerint a telephelyen a kén-dioxid tároló helyiségben 1000 kg kén-dioxid kikerült a környezetbe a targoncával történő szállítás alkalmával. A targoncás a pillanatszerűen szabadba kikerült kén-dioxidot belélegezte és rosszul lett. A gyakorlaton közreműködő dolgozók a súlyos káresemény elhárítási tervben foglaltaknak megfelelően a szükséges elsődleges feladatokat elvégezték, a beavatkozás során közreműködő hatóságokat értesítették.

 

A meghatározott magatartási szabályokat - érintett dolgozók riasztása, a veszélyeztetett terület elhagyása, a gyülekező helyre vonulás - betartották, az előírt cselekvési sort végrehajtották. Szabó István tű. alezredes, iparbiztonsági főfelügyelő megfeleltre értékelte a gyakorlat végrehajtását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!