Nagykanizsa

2013.05.15. 16:27

Kevesen igényelték a nyári étkeztetést Nagykanizsán

Nagykanizsa - A szociális nyári gyermekétkeztetés biztosításáról döntött szerdai, soron kívüli közgyűlésén az önkormányzat, illetve az oktatási intézmények átszervezését is véleményezte a testület.

Sámel József

Az első napirend kapcsán elhangzott:  a szociális nyári étkeztetésre jogosult 1463 főből csupán 244 gyermek törvényes képviselője jelezte, hogy élni kíván a lehetőséggel és a június 17. és  augusztus 30-ig terjedő időszakban napi egyszeri meleg étkeztetést igényel a rászoruló gyermek részére. A téma kapcsán Sajni József (Független) képviselő azon véleményének adott hangot, miszerint sokan azért nem veszik igénybe a szociális nyári étkeztetést, mert azt csupán egy helyen, a Péterfy-iskolában tehetik meg. A peremterületi városrészekben élő gyerekekkel nem tudnak minden nap beutazni a szülők, ezért érdemes lenne azon elgondolkodni,  hogy helybe vigyék az ebédet.

Ez utóbbit túlságosan is költségesnek ítélte Cseresnyés Péter polgármester, aki hozzátette: az elmúlt években az ideihez képest is kevesebb szülő igényelt gyermeke számára nyári étkeztetést.

A képviselő-testület végül elfogadta, hogy a szociális nyári étkeztetés költségeit, közel 4.8 millió forintot saját költségvetéséből és a szaktárca által adható támogatásból finanszírozza.

A másik napirendi pont, az oktatási intézmények átszervezésének véleményezése  kapcsán szintén Sajni József képviselő kért szót, aki kifogásolta, hogy a Szivárvány EGYMI-től fontos szakmai feladatokat von el a fenntartó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!