Nagykanizsa

2013.03.06. 15:27

Adományok Nagykanizsán az átmeneti otthon lakóinak

Nagykanizsa - Egyre csak gyűlnek azok az adományok, melynek egy részét a Családok Átmeneti Otthonának lakói kapnak meg, miután kiköltöznek az intézményből. Az önálló élet elkezdéséhez főként bútorokra, konyhai eszközökre van szükség.

Sámel József

Mint azt Turi Renáta, az intézmény vezetőjétől megtudtuk: a február közepén meghirdetett adománygyűjtő akció a lakosság nagy részéhez eljutott, így az elmúlt időszakban több felajánlás  érkezett a Családok Átmeneti Otthonába.

- Az  intézmény falain belül maximum másfél évet tölthetnek a rászorulók - mondta  Turi Renáta, aki hozzátette: a lakóknak ezen időszak alatt kell gondoskodniuk a későbbi lakhatás megteremtéséről, legyen szó albérletről vagy szociális bérlakásról. - Az esetek többségében ezen ingatlanok bútorozatlanok, így arra gondoltunk, hogy lehetőségeinkhez mérten segítjük az újrakezdést, így a kiköltöző családoknak bútorokat, különféle konyhai eszközöket, ágynemű garnitúrákat  adunk. A felajánlott  adományok másik részét az átmeneti otthon falain belül hasznosítjuk

Az átmeneti otthon lakói örömmel fogadják a felajánlott bútorokat és egyéb adományokat. Fotó: Szakony Attila

Szerda délelőtt is érkezett két fuvar a otthon melletti raktárhoz, első körben evőeszközök, takarók, ágynemű huzatok kerültek elő a csomagtartóból, majd nem sokkal később egy komplett ülőgarnitúra is a raktárba került.

- A legnagyobb problémát az jelenti, hogy az adományokat nehezen tudjuk elszállítani, a fuvarok kifizetésére ugyanis nincs keret - árulta el Turi Renáta, aki arra kérte a jövőben segíteni szándékozókat  ha nem esik nehezükre  az átmeneti otthonhoz hozzák az adományokat.

Az intézmény vezetője elmondta továbbá, hogy az otthon lakóit egyéb módon is segítik, egy pályázatnak köszönhetően álláskeresési tréningen is tartanak számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!