Nagykanizsa

2013.02.21. 16:11

Megújuló Zala megye

Nagykanizsa - Zala megye fejlesztési koncepciójában külön fejezet foglalkozik majd a megújuló energiák hasznosításával - jelentette be csütörtökön Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke.

Horváth-Balogh Attila

A megyegyűlés elnöke ezt Cseresnyés Péter polgármesterrel közös sajtótájékoztatóján mondta el, azután, hogy a dél-zalai városban a megújuló energiával foglalkozó konferenciára került sor. A programot a megyei önkormányzat szervezte, melyen többek közt energiatakarékosságról, a megújuló energiák és a biomassza hasznosításáról esett szó.

Manninger Jenő azt követően hangsúlyozta, a fejlesztési koncepció, illetve a majdan elkészülő terv nem véletlenül kapja a "Zöld Zala" nevet, mert készítői rendkívül fontosnak tartják a természeti értékek és a megújuló energiák hasznosítását. Mint arra rámutatott: 2020-ra országos szinten 20 százalék fölött kell lennie a megújuló energia-felhasználásnak - Zala megye adottságai alapján várhatóan e fölött teljesít majd, s az elképzelések szerint mintegy 20 százalékkal csökkenthetik az energiaköltségeket is.

Cseresnyés Péter arról beszélt: Nagykanizsa eddig is élen járt az energiaracionalizálásban, hiszen a lakótelepek energetikai korszerűsítésére az elmúlt években milliárd fölötti összeget költöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!