Nagykanizsa

2013.02.10. 10:03

A központi óvodát támogatták a Bethlen-bálon

Tavaly a kórház alapítványát, az idén pedig a Központi Rózsa Óvoda fejlesztését támogatták azok, akik részt vettek a HSMK-ban megrendezett Bethlen-bálon. A rendezvény a Bethlen-év zárásaként is szolgált.

Sámel József

A kanizsai városvezetés  az elmúlt évet Bethen-évként hirdette meg, melynek célja az volt, hogy az egykori miniszterelnök által végrehajtott országos stabilizációhoz  hasonlóan, Kanizsán is komoly fejlődés induljon. A hétvégi bál, amellett, hogy a városi bálok polgári hangulatát idézte, tulajdonképpen lezárása volt a Bethlen-évnek, mely alkalomból mérleget készített a városvezetés.

Mint azt Cseresnyés Péter köszöntőjében elmondta: tavaly Magyarország egykori miniszterelnökének példájából indultak ki, aki a trianoni tragédia után egy letargiába taszított országnak adott programot és egy évtized alatt olyan fejlődést ért el, amelyre azóta sem volt példa. Gróf Bethel István irányítása alatt az ország újra talpra állt, megtalálta helyét az akkor formálódó új Európában.

Kanizsán is hasonló eredményeket sikerült elérni, hiszen munkahelyteremtő befektetők érkeztek a városba, soha nem látott mértékű infrastruktúrális fejlesztések indultak, illetve a civil szervezetek és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően gazdag kulturális, szórakoztató programok helyszíne lett Kanizsa. S, bár az emlékév véget ért, a munka nem fejeződik be, a város vezetése tovább folytatja mindazt, ami az itt élők érdekeit szolgálja.

Cseresnyés Péter polgármester (balról) a város további fejlődésére koccintott gróf Bethlen Istvánnal (Fotó: Szakony Attila)

Ahogy az első, úgy a szombati második  bál díszvendége is dr. gróf Bethlen István volt, aki hasonló gondolatokat fogalmazott meg, mint a polgármester. Mint mondta: szembetűnő számára a város fejlődése, hiszen nem naponta, csak alkalmanként jár Kanizsán.

- A megújult Erzsébet tér nem csak megyei, országos összevetésben állja meg a helyét, de európai mércével mérve is gyönyörű - mondta a gróf, aki hozzátette: a Kanizsán végbement  fejlődés azért is figyelemreméltó, mert ezen  eredményeket a  nemzetközi pénzügyi válság közepén érte el a dél-zalai város. - De nem csak a város, az egész ország büszke lehet, hiszen a kormány közel olyan eredményeket ért el, mint annak idején a Bethen-kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!