Nagykanizsa

2012.08.15. 16:46

Burgonyaválogatásért vásárlási utalványt

Sormás – A településen élő gyerekek bevonásával zajlik az „önkormányzati” burgonya betakarítása a napokban. A településvezetés célja az, hogy közelebb vigye a nebulókhoz a manapság még falun is háttérbe szoruló földművességet.

Horváth-Balogh Attila

Mint arról lapunk korábban már beszámolt: a település idén átvállalta az idősek által koruk miatt már nem művelt földek gondozását és a régóta parlagon heverő önkormányzati területeken is növénytermesztésbe fogott. Mostanra részben megérett a termés, így megkezdődhetett a burgonya betakarítása.

– Ehhez igénybe vesszük a közfoglalkoztatottakat és a munkanélkülieket – mondta el Póczai Zoltán polgármester.

– Rajtuk kívül, hogy a fiatalság megismerje a falusi élet idényjellegű feladatait, helyi gyerekeket is hívtunk. Felsős, illetve középiskolás diákokról van szó, akik a Sormási Női Klub tagjainak felügyeletével szedik a krumplit, illetve szét is válogatják azt. A polgármester azt is hozzáfűzte: a tanulók nagyon aktívak és örömmel vesznek részt a munkában, amit az önkormányzat vásárlási utalvánnyal honorál. Kedden 5 nebuló válogatta a burgonyát az egyik porta udvarán álló, árnyat adó fa alatt. A most 4.-be készülő Marton Alexandra elárulta: otthon is segít a szüleinek, igaz, nem kifejezetten a kertben, inkább a háztartásban.

– Anyukámék is kiásták már a burgonya egy részét, miközben kapálták ki, én vödörbe szedtem a gumókat – így a 6. osztályba menő Sznopek Patrícia. – De nagyon tetszik ez a munka is, sokat hülyéskedünk és a jó levegőn vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!