Nagykanizsa

2012.04.12. 12:58

Takarítás, vetélkedő, kukoricafosztás és lucázás

Letenye - Eseménydúsan kezdődött a tavasz az Andrássy Gyula Általános Iskola tanulói és pedagógusai számára. Megemlékeztek névadójukról, húsvét előtt szemetet szedtek városukban és túráztak is.

Steyer Edina

Az Andrássy-napok programjai között vándorkiállítás, helytörténeti vetélkedő és feladatmegoldó verseny is szerepelt. Előbbit minden évben a Letenye és Környéke Iskolaszövetség szervezi, s a jeles személyiséghez kötődve hirdeti meg a pályázat témakörét. Idén az óvodások és az alsó tagozatosok Gazdag Erzsi író, költő alkotásait illusztrálták. A pályázaton első helyezett lett az óvodás Ernszt Vivien (Letenye), valamint Bányai Emma (1. osztály, Letenye), Cselényi Anna (3. osztály, Letenye), Szlavinics Mátyás (5. osztály, Borsfa) és Budai Krisztina (8. osztály, Becsehely).


A helytörténeti vetélkedőn már csak letenyei, 3., 4. és 5. osztályos diákok vettek részt. A gyerekek népviseletben, régi használati tárgyak segítségével adtak elő egy-egy ünnephez kapcsolódó népszokást, például a kukoricafosztást és a lucázást. A vetélkedőn a 3. A, a feladatmegoldó versenyen - melyen a gyerekek Andrássy grófról írtak indulót, és Letenye építészeti értékeiről készítettek tablót - a 6. A osztály ért el első helyezést. Az idei tavaszi kirándulás, melyen az 5-6. osztályosok, tanáraik és szüleik vettek részt - Murarátkáról indult. A túrázók Zajk felé vették az irányt, s a Béci-patak mellett tértek vissza az iskolába.

Bedő Ildikó igazgató szerint ezek a kirándulások, csakúgy, mint a húsvét előtti szemétszedés, a természet szeretetére és tiszteletére, a közösség erejére hívja fel a diákok figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!