Nagykanizsa

2012.03.21. 18:50

Gaztenger borítja a Romlottvár környékét

A Romlottvár környékének rendbetételére várja vasárnap délelőtt a lakosságot a műemlék védelmével foglalkozó alapítvány.

Sámel József


Deák Varga Dénes, a Romlottvár Alapítvány kuratóriumi elnöke a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: tavaly egy adománynak köszönhetően emlékkövet készíttettek, melyet a Romlottvár közelében szeretnének elhelyezni. Előtte azonban a terület rendbetétele, az évek óta burjánzó gaz megszüntetése is célszerű lenne, az alapítvány hosszú távú céljai között szerepel ugyanis, hogy a nagyközönség számára is bemutathatóvá váljon az 1480-ban  épült  Botszentgyörgy vára, ami több alkalommal is sikeresen védte a törököktől Nagykanizsát.
  
A jó ügy mögé  több civil szervezet is felsorakozott, így többek közt a Miklósfai Kertbarát Kör és a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület (NCK) is részt vesz a programban.  A VIA Kanizsa Zrt. szerszámokat, gereblyéket, metszőollókat, zsákokat biztosít az önkéntes munkához, amelyre vasárnap délelőtt kerül sor.  A terület évek óta gazdátlan, a gaz szinte teljesen elborította   a Romlottvár környékét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!