Nagykanizsa

2011.10.05. 17:25

Kivételesen szép lett a termés

Több mint 50 éve nem volt ilyen remek termés a Förhénci szőlőhegyen – állítják a gazdák. Az előszüret során átlagban 20-as cukorfokot mértek, ami kivételes a megyének ezen részén.

Sámel József

– Ilyen szép szőlőtermést még életemben nem láttam – mutatta a gazdag olaszrizling fürtöket Sneff Antal, a Förhénci hegy egyik gazdája, aki szerint a kivételesen magas, 20-as cukorfok a meleg, forró nyárnak köszönhető. – A szüleimtől hallottam, hogy utoljára 1945-ben volt ilyen magas az olaszrizling cukorfoka, mindig a legjobb évjárat közt említették azt az évet.


Mint megtudtuk: nem csak az olaszrizling hozott remek termést, a szürkebarát, a cserszegi fűszeres és a verteléni is 19 és 21 közti cukorfokot mutat, ami jó kilátásokat sejtet.

– Azt hiszem, hogy az idén kiváló borok készülnek majd a Förhénci hegyen – fogalmazott Sneff Antal, aki hozzátette: maholnap el kell kezdeni az olaszrizling szüretelését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!