Nagykanizsa

2011.09.01. 18:19

Tüttősök határon túli szereplése

A nagykanizsai Tüttő János Nótaklub második alakommal vett részt a Szentkirály Szövetség találkozóján, melynek összejövetelét a szlovákiai Sajószentkirályhoz tartozó Tornalján tartották.

Kelemen Valéria

A Szentkirály Szövetséget 1997. augusztus 15-én, István királlyá választásának 1000. évfordulóján alapították azok a Kárpát-medencei települések, melyek nevében szerepel szent királyunk. Akkor döntöttek arról, hogy a társult települések mindenkori polgármesterei évente, egy augusztusi hétvégén találkozzanak.

A minapi, 15. összejövetel kulturális programjában sikerrel szerepelt a zalai Kerkaszentkirályt is képviselő Tüttő János Nótaklub, mely színvonalas műsorral – délelőtt egy vidámmal, késő este egy hazafias dalokat tartalmazóval – ajándékozta meg a népes hallgatóságot. A tüttősöket hazaérve egy üzenet várta Marton Gyula költőtől: „Biztos jó érzés hazaérkezni, főként úgy, hogy nálunk is itthon vannak, s maradnak is, elsősorban a szívünkben.” A nótaklubosok amondók: már csak ezért is érdemes volt elmenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!