Nagykanizsa

2011.09.27. 11:02

Díjak és zászlók

Murakeresztúr – Kulturális bemutatók, horgászverseny, s focibajnokság is színesítette a pénteken, illetve szombaton rendezett Muramenti Folklór Fesztivált és Keresztúri Napokat.

Sámel József

Az ünnepségsorozat pénteken Deák Attila festőművész kiállításával kezdődött az iskolában, ahol szépíró és mesemondó versenyt is tartottak. A diákok ezt követően kerékpártúrán vettek részt, mely során az Új Zrínyi-várat is megtekintették. Délután az önkormányzat tartott ünnepi közgyűlést, ahol Szili Győzőnek, a Murasóder Kft. tulajdonosának Murakeresztúrért kitüntető díjat adományoztak, illetve a Murakeresztúri Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek is csapatzászlót adományozott a település vezetősége. Ezt követően színes kulturális program vette kezdetét, az ÁMK színpadán fellépett többek közt a Tűzmadár Mozgásszín, valamint a liszói, szepetneki, petriventei, tótszerdahelyi, nagyrécsei és murakeresztúri művészeti csoportok.


Szombaton szintén az iskolában folytatódott az ünnepi program, a Zrínyi-szobornál tartott megemlékezés keretében a Prof. Dr. Gadányi Károly által alapított ösztöndíjakat is kiosztották az arra érdemeseknek. Az idén négy diák, Kárpáti Gergő, Simon Nikolett, Dobos Péter és Molnár Emma, illetve egy pedagógus, Andrasek Istvánné részesült az elismerésben. Nem sokkal később az új Zrínyi-kadétok avatására és újabb zászló adományozására is sor került. A 2009-ben alakult Zrínyi Kadétok Egyesülete három új taggal – Deák Dominik, Szabó Máté és Pókecz-Kovács Dániel – bővült. Az egyesületnek a murakeresztúri horvát kisebbségi önkormányzat egy csapatzászlót is adományozott. A zöld színű zászló egyik felét Zrínyi Miklós arcképe díszíti, míg a lobogó másik felén Zrínyi szállóigévé vált mondása „Jószerencse, semmi más” olvasható.


Horgászverseny és focikupa is volt
A kétnapos programsorozat alatt sport- és szabadidős programokra is sor került. A kollátszegi településrészen található bányatónál horgászversenyt rendeztek, amit végül a horvátországi Kotoriba csapata nyert. A házigazdák sem panaszkodhattak, hiszen a legnagyobb halat a murakeresztúri Horváth Tamás akasztotta meg. Szombaton egy kisebb focitornát is rendeztek, melyen a Tóka elnevezésű csapat szerezte meg a végső győzelmet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!