Nagykanizsa

2011.08.29. 18:34

Találkozóhely lesz

Több mint 60 millió forintos beruházással bővült a volt faluház területe Becsehelyen, továbbá meg is újult az épület, amely hamarosan integrált közösségi szolgáltató térként várja a község lakóit.

Horváth-Balogh Attila

Németh Géza, a település polgármestere elmondta, nagy öröm számára, hogy több évnyi hányattatás és tétova funkciókeresés után végre igazi kulturális centrumként működhet majd az intézmény, melyet fővállalkozóként a zalakarosi Szabau-Invest Kft., alvállalkozóként pedig javarészt helyiekből álló szakembergárda korszerűsít.

– Az említett épület valamikor a nyolcvanas években készült kifejezetten faluház céljára – magyarázta a polgármester. – Sokáig akként is működött, illetve éveken keresztül, egészen 2000-ig diszkó volt, s az önkormányzat nagyon rossz állapotban kapta vissza. Ahhoz, hogy újra faluházként funkcionálhasson, nem keveset kellett rajta dolgozni, de ezen kívül nagyobb felújításra nem került sor. Úgy vélem, a mostani beruházással olyan közösségi centrummá alakul át, amely méltán lehet a település lakóinak találkozóhelye.


A munkálatok során a szakemberek utcafronti bejáratot alakítottak ki, újra vakolták és gipszkartonozták a volt faluházat, mely új tetőzetet, s műanyag nyílászárókat kapott. A padlásteret beépítették, továbbá tágas előadóterem, baba-mama klub és teleház várja az érdeklődőket – utóbbiban annak is biztosított lesz az internet-hozzáférés, aki otthon nem rendelkezik ilyennel. S nem utolsó sorban, a civil szervezetek is otthonra találhatnak Becsehely modern közösségi központjában.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program által nyújtott 52,6 millió forintos támogatással, összesen 64 millió forintból végrehajtott fejlesztést szeptember végén adják át a nagyközönségnek.

Ezek is érdekelhetik