Nagykanizsa

2011.06.06. 09:51

Kulturális kavalkád nyáron is

Színvonalas koncertek, színházi előadások, kiállítások és táborozás. A Kanizsa Kulturális Központ nyáron is színes programokat kínál - derült ki minap a sajtótájékoztatón.

Sámel József

Mint elhangzott: ahogyan 1997. óta minden esztendőben, úgy az idén is lesz nyári színház, igaz ezúttal a Kiskastély udvarán felállított színpadon láthatók majd a darabok. Az első előadásra június 22-én kerül sor, akkor Carlo Goldoni: Két úr szolgája című komédiáját mutatja majd be a Pannon Várszínház. A második előadás július 25-én lesz, akkor a Nejcserés támadás című vígjátékkal lép a színre Gergely Róbert utazó színháza. A harmadik előadásra augusztus 15-én kerül sor, amikor is a Száguldó Orfeum gárdája viszi színre Mark Dunn: Öt nő az esőben című vígjátékát. S, ha már szóba került az eső, a szervezők jelezték: rossz idő esetén a HSMK színháztermében tartják meg az előadásokat.

A nyáresti szerenád is folytatódik az idén, a HSMK előtti kultúrteraszon többek között harmónika- és gitárkoncertek váltják majd egymást, de fellép a Tüttő János Nótaklub is.

A KKK a Szent Iván Éji Vigasságok keretében, amelyre június 24-én kerül sor egy varázslatos előadóművészt kínál a nagykanizsaiaknak, ezúttal Gerendás Péter zenél a közönségnek, s persze az éjféli tűzugrás sem maradhat el.

Az intézmény a gyerekekre is gondol, a nyár során kétszer egyhetes tábort szerveznek, mely során igazi kultúrkaland vár a 7-12 éves fiatalokra. A táborozás keretében számos kézműves foglalkozáson, kiránduláson vagy éppen népzenei és néptánc szakkörön vehetnek részt a diákok.


További zalai programok itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!