Nagykanizsa

2011.05.30. 16:15

Egyházközségek támogatása: a keret nagy részét a reformátusok kapták Nagykanizsán

Több támogatási kérelem is érkezett az önkormányzathoz az egyházközségek részéről az elmúlt időszakban. A képviselőtestület a legutóbbi közgyűlésen 3 millió forintot osztott el kétfelé.

Sámel József

 Az idén eddig három egyházközségi támogatási kérelem is érkezett az önkormányzathoz, melyekről a legutóbbi közgyűlésen döntött a testület. Mint kiderült: kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Római Katolikus Plébánia a templom renoválásának folytatására és a plébániaépület állagmegóvására kért 3 millió forintot.
A Nagykanizsát és Szepetneket egybefogó evangélikus egyházközség a parókia tetőszerkezetének felújításához, illetve a templom szigeteléséhez kért anyagi hozzájárulást, míg a kanizsai református egyházközség szintén a templom rekonstrukciós munkálataihoz - nyílászárócsere, festés-mázolás, állványozás és az épület díszmegvilágítása - igényelt önkormányzati támogatást. Miután a közgyűlés összesen 2,5 millió forintot különített el e célra az idei költségvetésben, ezért a testület úgy döntött, hogy a keretből 2 millió forint erejéig a református egyházközség céljait támogatja. A maradék 500 ezer forintot pedig a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Plébánia további munkálataira szavazta meg a testület. A közgyűlésen elhangzott: az elmúlt években több gyülekezet is kapott önkormányzati segítséget, ezért oda kell figyelni a támogatások egyensúlyban tartására

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!