Nagykanizsa

2011.05.16. 18:04

A szociális programiroda új szolgáltatásokat is bevezet

A múlt héten készült el a kistérségi szociális programiroda a nagykanizsai Bajza utcai épületegyüttesben, ahol új szakmai szolgáltatások bevezetését is tervezi a térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat.

Sámel József

A kistérségi szociális programiroda kialakításához pályázati támogatást is sikerült igénybe venni, így a közel 21 millió forintos beruházáshoz 16 milliós állami forrás társult. A felújított épület egyelőre még üresen áll, de hamarosan beköltözik a kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat stábja, mely csoport jelenleg 21 településen látja el feladatát. Az épület a szakmai munka mellett úgynevezett kapcsolattartási helyként is szolgál majd, ahol a külön élő szülők nyugodt körülmények közt szervezhetik meg a gyermekkel való találkozást.


A felújított épületben több új szakmai szolgáltatás – információs- és készenléti szolgálat, kapcsolattartási ügyelet – megteremtésére nyílik majd lehetőség. A készenléti ügyelet bevezetése például azokon segít majd, akik a gyermekjóléti szolgálat nyitvatartási idején túl szorulnak tanácsadásra vagy azonnali segítségre. Az ügyeletben lévő szakember arra is jogosult lesz, hogy ha szükséges, felvegye a kapcsolatot az eljárásra, a befogadásra, vagy éppen a segítségnyújtásra jogosult szervezetekkel.

Az információs szolgálat pedig széles körű tájékoztatást ad majd a kistérség területén igénybe vehető ellátások és szolgáltatások köréről, a pénzbeli és természetbeni szociális juttatásokról, valamint a fogyatékossággal összefüggő ellátásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!