Nagykanizsa

2010.10.06. 13:14

Szerződéskötés 312 háztartási gép cseréjére

Szeptember 30-án és október 4-én tájékoztató napot szerveztek a civil iroda munkatársai a Zöld Beruházási Rendszer Energiatakarékos Háztartási Gépcsere Alprogramban résztvevő személyek részére a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár konferencia termében.

Budavölgyi Kálmán

Az iroda koordinálásával 208 nagykanizsai háztartásban, 312 háztartási készülék (hűtőgép, mosógép) lesz lecserélve korszerű energiatakarékos gépre összesen 24,8 millió forint értékben, amiből 18, 8 millió forint a Vidékfejlesztési Minisztérium pályázati támogatása.

Budavölgyi Kálmán, a civil iroda vezetője tájékoztatta a jelenlévőket a szerződéskötéssel kapcsolatos teendőkről, majd ismertette a cserével kapcsolatos ütemtervet. Mint kiderült: a szerződéskötést követően utalja a minisztérium a támogatást, majd következhet a hőn áhított gépcsere, amire nagy valószínűséggel december-január hónapokban kerülhet sor.


Nagyon kevés zalai civil szervezet volt, aki felvállalta a szervezéssel és pályázat menedzselésével kapcsolatos teendőket, valamint a szigorú kötelezettségeket. Négy településről (Letenye, Nagykanizsa, Petrivente, Zalaszentgrót) összesen 7 szervezet volt, amely csatlakozott a programhoz, aminek eredményeként 59 milió forint értékű támogatás kerülhet lehívásra, 603 család részére a megyében.

A program lehetőséget adott arra, hogy széles tömegek ismerhessék meg civil aktivitást és értékteremtést. Sajnos azonban csak néhányan éltek a lehetőséggel, hogy a Zöld Beruházási Rendszer menedzselésével a hagyományoktól eltérően ne a civil szektor, hanem a lakosság legyen a kedvezményezettje szolgáltatásuknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!