Nagykanizsa

2010.06.16. 19:24

Egymilliárd forintos segítség?

Egymilliárd forintos segítség nagycsaládosoknak, fogyatékkal élőknek és a munkanélkülieknek. Már ha igaz - vélik a pályázó rászorultak közül sokan, aki a pályázási határidő után közel kettő hónapja semmit sem tudnak a projekt további sorsáról.

Riersch Zoltán


Mint ismeretes a Zöld Beruházási Rendszer klímabarát programja után a Környezetvédelmi Minisztérium egymilliárd forint értékben pályázatot írt ki a hátrányos helyzetűek, nagycsaládosok, és fogyatékkal élők számára, hogy az őket segíteni tudó alapítványok, civil szervezetek segítségével a Klímabarát Háztartási Program keretén belül cseréljék le elavult, régi mosó- és hűtőgépüket. Ismeretes, hazánkban az ilyen már elavult gépek 43,2 % - nak élettartama 8 évnél idősebb, sokat és gazdaságtalanul fogyasztó elavult gépek.

A kormányváltással, az  azóta már megszűnt Környezetvédelmi Minisztérium programjának segítségével nagyon sok rászoruló kanizsai család is új, korszerű, energiatakarékos gépekhez juthatna, s talán jut is, de a pályázok nagy része szkeptikus, mert semmilyen értesítést nem kap a projekt jelenlegi állásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!