Nagykanizsa

2010.02.18. 06:06

Zajvédő fal kell az autópálya miatt

Az M7-es autópálya Nagykanizsa-Palin közeli szakaszának megépítése óta küzdenek zajvédő falért a városrész lakói. Nyugalmukat erősen zavarja ugyanis a forgalom.

Szalabán Attila

Huszonegy évvel ezelőtt, a palini újtelep létrehozásakor az első beköltözők csodálatos élményekkel gyarapodhattak. Nem egyszer fordult elő velem is, hogy kora hajnalban felkelve, szobám ablakából gyönyörködhettem a lazsnaki kertészet melletti szántón lépegető szarvasban. Mára mindez a múltté, a békés állatokat messze elijesztette a közeli M7-es autópálya zaja - mi több, ez már a lakókat is régóta zavarja.

- Nagyon közel vagyunk a sztrádához, mely a házainktól alig 250 méterre épült meg - magyarázta Kisgéczi Rózsa, aki a Felsőerdő utca sarkán él több mint két évtizede. - Nappal is zavaró a forgalom zaja, de éjszakánként egyszerűen kibírhatatlan, nem lehet tőle aludni.Csatlakozott a panaszhoz Kiss József és az édesanyja is, akikkel egészségügyi sétájuk közepette találkoztunk. Mint elmondták, amikor beköltöztek a házukba, fogalmuk sem volt arról, hogy gyakorlatilag a kertjük végében autópálya épül majd. Most tehát zajvédő falat szeretnének - ám ennek érdekében eddig hiába tettek lépéseket, mindenhonnan csak ígéreteket kaptak, tettekre nem került sor.Eddig mindenkitől csak ígéreteket kaptak, de a lakók most már konkrét tetteket várnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!