Nagykanizsa

2010.01.22. 03:28

Méhészek egyesületi munkája

Nagykanizsa (kv) - Idén is szakmai programokban bővelkedő év vár a 250 tagot számláló Országos Magyar Méhész Egyesület (OMME) kanizsai szervezetére.A gondokra együtt kell megtalálni a helyes megoldást

Kelemen Valéria

A Halis-könyvtárban tartott minapi összejövetelen a kanizsai méhészek elnöke, Lipódi László beszámolójában értékelte az elmúlt év gazdálkodását, termelési eredményeit és szakmai rendezvényeit.A méhegészségügyi problémákról szólva kiemelte a szabálytalan növényvédelmet, s hozzátette: a kutatások eredményeit a jövőben is szakmai és klubnapokon kívánják a méhészeknek továbbadni, s mind szélesebb körben elérhetővé tenni. - A méhegészségügy kérdése kiemelt figyelmet igényel, ezért idén is szakemberektől kérünk segítséget, előadásokra is várva a témában jártas méhészeket - fogalmazott az OMME Nagykanizsai Szervezetét régóta vezető Lipódi László, aki mellett Imrei Ferenc falugazdász is előadóként vett részt az első idei összejövetelen, a méhészek bejelentkezési kötelezettségeivel kapcsolatban is tájékoztatva a tagságot. A tagság szombaton a kaposvári regionális méhésztalálkozóra utazik, január 30-án pedig mézcsomagoló anyagokról, technikákról s beszerzési lehetőségekről kap tájékoztatást a könyvtárban, ahol a méhlopások megelőzéséről is tartanak előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!