Nagykanizsa

2009.07.13. 02:29

Valódi élmények

Csapi (pa) - Szemmel láthatóan élvezik a gyerekek a programot az idén első alkalommal szervezett Holnapocska táborban. A szervezők a nagy sikerre való tekintettel a következő esztendőre is elkötelezték magukat.

Sámel József

- Mivel a jelentkezők száma többszörösen meghaladta a tervezett létszámot, ezért a kiválasztásnál azt is figyelembe vettük, hogy kik azok, akik nem juthatnak el más táborokba - mondta Szabadics Rádi Éva, a tábor egyik létrehozója. - Az első, 25 fős csapat a múlt héten táborozott, a gyerekek annyira jól érezték magukat, hogy haza sem akartak menni. Többek közt ez inspirált minket arra, hogy eldöntsük: jövőre is megszervezzük a Holnapocska tábort.

S, hogy milyen kalandok és programok várnak a gyerekekre az egy hét során?

- Tegnap éppen cselgáncs- bemutatón vettek részt a fiatalok, de az elkövetkezendő napokban a falmászással, illetve az íjászkodással is megismerkedhetnek - árulta el Gerlinger Sándor táborvezető. - A gyerekeket természetesen elvisszük a Balatonhoz is, hiszen a nyaralás elképzelhetetlen fürdőzés nélkül.

Noha a második turnusban érkező diákok vasárnap még csak második napjukat töltötték a táborban, ennek ellenére már tele voltak élményekkel.

- Én már mindenkit ismerek, ugyanis szombat este a tábortűz mellett, játékos formában tanultuk meg egymás nevét - újságolta fennhangon a 10 éves Pánczél Dávid, aki a nagyrécsei iskolából érkezett. - A táborvezetők nagyon jó programokat találtak ki, állítólag lesz falmászás és lovaglás is, ezeket már nagyon várom.

- Tavaly voltam táborban, de az nem volt ilyen klassz, ott alig voltak programok, ráadásul több ezer forintba került - hangsúlyozta a 12 éves Filák Tamara, aki Galambokról érkezett, s aki azt is megsúgta, hogy a táborvezetők és a felnőtt felügyelők is tök jó fejek. - Este a tábortűznél egy csomót hülyéskedtünk, mindenki dőlt a nevetéstől, amikor a táborvezetőket kellett utánozni, akik halandzsa nyelven beszéltek.

A nagykanizsai és zalakarosi kistérség általános iskolái közül az idén 11 intézmény diákjai vehettek részt a táborban, ám a szervezők ígérik, jövőre a többi iskola növendékeit viszik el a táborba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!