Nagykanizsa

2009.07.03. 02:27

Maraton: új forma, megújult tartalom

Nagykanizsa (ZH) - Megújult, korszerű külsővel és a korábbinál is gazdagabb belső tartalommal jelennek meg július első péntekén a Maraton Lapcsoport újságjai.

Zalai Hírlap

Megjelenésében és tartalmában is megújúlnak a Maraton Lapcsoport újságjai, így az Ajkai Szó, a Dunaújvárosi Maraton, a Nagykanizsa Maraton, a Szombathelyi Maraton, a Szombathelyi Maraton Plusz, a Fehérvári 7 Nap, a Fehérvári 7 Nap Plusz, a Veszprémi 7 Nap és a Veszprémi 7 Nap Plusz.

- Négy megyében hetente közel 300 ezer példányban szolgáljuk ki olvasóinkat és üzleti partnereinket - tájékoztatott a megújulás kapcsán Heffler György, a Maraton Lapcsoport ügyvezetője.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében indult a lapcsoport története a rendszerváltást követően, 1990-ben - akkoriban kizárólag hasznos hirdetésekkel szolgálták az olvasókat. A Pannon Lapok Társasága figyelmét is felkeltette a Maraton, és a négy megyében napilapokat kiadó cég jó üzleti befektetésnek látta megvásárolni a lapcsoportot, amely immár több mint egy évtizede leányvállalatként illeszkedik a struktúrába. A tulajdonosváltás tovább gyorsította a fejlődést, az újságokban tudatosan megjelent a helyi szerkesztett tartalom, aminek köszönhetően egyre kedveltebbé váltak a heti rendszerességgel a postaládákba terjesztett lokális újságok. Néhány évvel később Fejér, Veszprém és Zala megyét is meghódították az ingyenesen terjesztett lapok.

- Egy pillanatig sem pihenhettünk a babérjaikon, hiszen a sajtópiac növekedése minket is előrelépésre sarkallt - emlékezett az akkori történésekre a lapcsoport vezetője. - Lehetőségeink függvényében igyekeztünk mindent megtenni annak érdekében, hogy hétről hétre minél színvonalasabb újságot adjunk olvasóink kezébe. Három városban, Ajkán, Székesfehérváron és Veszprémben az önkormányzattal kötött megállapodásoknak is köszönhetően az elsőszámú helyi médiává léptünk elő. Ennek következtében az Ajkai Szó, a Fehérvári 7 Nap és a Veszprémi 7 Nap a legkedveltebb újsággá nőtte ki magát a három városban.

Júliustól a legújabb nyugat-európai trendeket követve újulnak meg a lapcsoport termékei. Figyelembe véve a piackutatások eredményeit, megújult külsővel és nagyobb tartalmi kínálattal szolgálják olvasóikat és hirdetőiket a Maraton-lapok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!