Nagykanizsa

2009.06.09. 02:28

Ápolók napján

Nagykanizsa (pa) - Pénteken az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából 5. alkalommal rendezték meg az alapellátásban dolgozó ápolók és asszisztensek munkaértekezletét, melynek keretében több dolgozó munkáját is elismerték.

Sámel József

Az ÁNTSZ Kanizsai-Letenyei Kistérségi Intézete által szervezett szakmai és egyben ünnepi munkaértekezleten elsőként Horváth István önkormányzati képviselő köszöntötte a körzeti ápolókat. Mint mondta: a kormány egészségügyi reformja valójában csonkolás volt, hiszen az ágyszámok mellett létszámcsökkentés is történt, így aztán még több feladat hárul az amúgy is leterhelt egészségügyi szférára. A városatya azt is hangsúlyozta: megérti, ha a létszámhiány és a leterheltség miatt feszültebbek, ingerültebbek a dolgozók, akiknek ugyanakkor elhivatottsága megkérdőjelezhetetlen.

Ezek után dr. Buzás Judit kistérségi tiszti főorvos vette át a szót, aki főként a változóban lévő ápolói szakmáról beszélt. Mint mondta: az elmúlt 5 év adatai alapján kijelenthető: jelentősen csökkent a betegek otthonában történő ápolás, ami főként a házi segítségnyújtás és egyéb szociális ellátások térnyerésével magyarázható.

A munkaértekezlet keretében oklevelek átadására is sor került, az idei évben szakmai elismerésben részesült Bagladi Tiborné, Sabján Arnoldné, Tislarics Ferencné, Czotter Attiláné, valamint Németh Etelka ápoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!