Nagykanizsa

2009.04.20. 02:28

Lakossági fórum

Nagykanizsa (pa) - A szabadhegyi és a sánci városrész lakóinak tartottak pénteken fórumot, amelynek keretében a rövidesen induló uniós szennyvízberuházásról, s egyéb tervekről is kaptak információt a lakók.

Sámel József

A sánci művelődési házban megtartott fórumon elsőként Marton István, a város polgármestere adott tájékoztatást az önkormányzat anyagi helyzetéről, illetve az idei évben induló beruházásokról. Mint azt elmondta: a belváros rekonstrukciója és az uniós szennyvízprojekt önrésze szinte teljes egészében felemészti az idei évre tervezett fejlesztési keretet, jóllehet apróbb munkálatok, javítások azért lesznek. A lakókat érintő szennyvízprojektről, a költségek eloszlásáról Jerausek István, illetve Tóth Nándor képviselő is beszélt. Mint elhangzott: a lakosságtól kért érdekeltségi hozzájárulások - 200 ezer forint telkenként - nagy része már befolyt, így a munkálatok idén elkezdődhetnek.

A jelenlévők közül többen is panaszolták, hogy kimaradnak a csatornaépítésből, ám mint kiderült: ennek oka az, hogy az unió csak lakott területeken támogatja a közművek kiépítését. A tervek és az engedélyek ugyan elkészültek a többi, még nem lakott területre is, ám a csatorna kiépítése ezeken a területeken csak akkor lehetséges, ha a lakók és az önkormányzat saját maga finanszírozza a beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!