Nagykanizsa

2009.04.03. 02:26

Könyvtárhasználati vetélkedő, műveltségi kérdésekkel kísérve

Nagykanizsa (kv) - Ady Endréről tartottak műveltségi és könyvtárhasználati vetélkedőt a dr. Mező Ferenc Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában.

Kelemen Valéria

Az iskola bibliotékája, összefogva a magyar nyelv és irodalom munkaközösséggel, ezúttal a 11. évfolyamos diákok számára hirdette meg a megmérettetést, a 90 esztendeje, 1919-ben elhunyt Ady Endre tiszteletére. A feladatok közt Ady Endre egyéni bemutatása, újságírói tevékenysége, s a századforduló gazdag művészeti irányzatai is szerepeltek. Az osztályonkénti négy fős csapatok a vetélkedő során a könyvtár dokumentumait és az interneten található Magyar Elektronikus Könyvtár digitális forrásait is használhatták. Első helyen a 11. B osztály csapata végzett, biztosítva a helyét arra a budapesti tanulmányi kirándulásra, melynek keretében a különböző évfolyamonkénti vetélkedők legjobbjai hamarosan az Országos Széchenyi Könyvtárba is ellátogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!