Nagykanizsa

2008.10.29. 03:29

Köszöntés nélkül

<b>Nagykanizsa</b> - A minap lapunk egyik olvasója jelezte: elhanyagolt állapotban vannak a város üdvözlőtáblái. Utánajártunk a témának, s bizony jogos volt a kritika.

Zalai Hírlap

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne érkezne olvasói észrevétel a szerkesztőségbe. Ez persze rendjén is van, az újságnak ugyanis többek között az is feladata, hogy utánajárjon az olvasót bosszantó, bántó történeteknek. A minap éppen a város üdvözlőtábláinak katasztrofális állapotára hívta fel a figyelmet lapunk egyik olvasója, amit ezúton is köszönünk. Mint azt Antal Zsolt írta: a 7-es úton lévő tábláról a magyar, a német és a horvát köszöntő felirat is hiányzik. Ráadásul a csonka tábla már hónapok óta így árválkodik, az illetékesek igazán tehetnének valamit.

Nos, mint kiderült: nem csak a 7-es út városba vezető szakaszán van gond a köszöntő táblák állapotával. Hasonlót tapasztaltunk a 74-es főútnál, a palini városrészben. Ott, a focipálya közelében lévő tábla már meg sincs, pontosabban annak összetört darabjait a magas fűben találtuk meg. Üdvözlőtáblával a 61-es úton sem találkoztunk, kivéve azt a magas fém oszlopot, melyen Nagykanizsa felirat szerepelt. Mint megtudtuk: a kiskanizsai városrészben is hasonló problémák vannak, az üdvözlőtáblákat ott is rendszeresen kell javítani, pótolni. A jelenségről egyébként a VIA Kanizsa Kht. ügyvezetőjét is megkérdeztük, aki elárulta: tudnak az üdvözlőtáblák hiányáról, s napokon belül intézkednek azok helyreállításáról. Gáspár András ugyanakkor azt is elmondta: vannak táblák, melyeket nem a társaságunk helyezett ki, ám ennek ellenére ezeket is helyreállítjuk. Az elmúlt időszakban egyébként egyre gyakrabban fordul elő szándékos rongálás, de a szélsőséges időjárás is tett már tönkre táblákat. Olvasóink nyitott szemmel járnak, a táblák állapotára is ők hívták fel a figyelmet

Ezek is érdekelhetik