Molnári

2016.09.25. 12:08

Műfüves focipályával gyarapodott a község

Molnári – Műfüves focipályát avattak szombaton a településen. A 38 millió forintos beruházást a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) jelentősen támogatta.

Pásztor András

Mint azt Vuk István, a falu polgármestere elmondta: noha a település iskolája hat évvel ezelőtt megszűnt, az önkormányzat továbbra is nagy hangsúlyt fektet a fiatalok egészségtudatos nevelésére.

– A beruházás jelentős részét az MLSZ finanszírozta, az önkormányzat 8 millió forintos önerőt biztosított, ami így komoly megterhelést jelentett a költségvetésnek, de a cél túlságosan fontos volt ahhoz, hogy visszavonulót fújjunk – hangsúlyozta a polgármester, aki hozzátette: a pályát nem csak a helyi fiatalok, hanem a megyei II. osztályban szereplő focicsapat is remekül ki tudja használni.

Preksen László (balról) a zala Megyei labdarúgó Szövetség alelnöke, Cseresnyés Péter államtitkár, Majoros Attila, az MLSZ képviselője és Vuk IstvánIstván polgármester a nemzeti színű szalag átvágásával adta át a műfüves focipályát Fotó: Pásztor András


Az avatáson részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, a térség parlamenti képviselője is, aki úgy fogalmazott: ezek a létesítmények nem csak és kizárólag a magyar labdarúgás jövőjét segítik, hanem a településen élő, mozogni vágyó embereknek is remek lehetőséget biztosít.

Mint megtudtuk: a focipálya műszaki átadására már a nyáron sor került, azóta utcabajnokságot is szerveztek a faluban, amelyre számos csapat nevezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!