Magyarszerdahely

2016.10.13. 14:17

Letudták a Kéktúrát

Magyarszerdahely - A Dél-zalai Kék Virág Túracsapat háromnapos gyalogtúrával zárta erre az évre az Országos Kéktúra-bejárást - tájékoztatta lapunkat Lőrincz Sándor, a csapat túravezetője.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt elmondta: nagyszerű őszi időben került sor a Mátra-hegységben vezető útvonal teljesítésére a Mátraverebély - Ágasvári turistaház – Mátraszentistván – Galyatető - Vörösmarty fogadó - Mátraháza-Kékestető - Mátraháza útvonalon. A túra során érintették a hegység két legmagasabb pontját, a Galyatetőt és a Kékestetőt is, ahonnan nagyszerű kilátás nyílt a tájra. A túrával töltött két nap során több mint harminc kilométert gyalogoltak, miközben 1603 méter szintemelkedést küzdöttek le a Dél-zalai Kék Virág Túracsapat tagjai. Hazafelé utaztak a mátrai erdei vasúttal Mátrafüred és Gyöngyös között, majd a Kékes Turista Egyesület egyik tagjának vezetésével rövid városnézésen vettek részt, mely során felkeresték az Orczy-kastélyban található Mátra Múzeumot, ezt követően pedig rövid sétát tettek a belvárosban.

A résztvevők a Kékestetőn: Lőrincz Sándor, Döbörhegyi Ilona,  Mertz Tiborné, Ferecskó Kálmánné, Silló Elemérné, Iványi Lászlóné, Gerencsérné Hajdú Magdolna, Gerencsér Tibor Fotó: Dél-zalai Kék Virág Túracsapat

Az őszi túraszezon folytatásaként október 1-én a túracsapat megkezdte a Dél-dunántúli Kéktúra bejárást, mely során először a Homokkomárom – Valkonya – Borsfa útvonalat járták be. Ez 16 és fél kilométeres távot és 700 méteres szintemelkedést jelentett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!